Actie’s 25 sept 2015

FullSizeRender FullSizeRender 2Kostbare sokken stoppen bij Repair Cafe Zeewolde.                                 IMG_2481

Stoppen dat gat!

                                     Leer sokken stoppen in het Repaircafé in de Meermin

Een gaatje in de teen van een sok, of in de vinger van een handschoen is te herstellen door er een wollaagje over heen te weven. Benodigd daarvoor zijn stopwol een stopnaald en eventueel een stopei of een vervanger daarvan( omgekeerde kleine beker) En de nodige rust. …….

Het is een ware beleving met hele sok toe! Ook meemaken? Kom dan naar Repair Café Zeewolde.

Eigen sok en stopwol meenemen!

Uiteraard kunt u op 30 oktober tussen 9.30 en 12 uur ook bij het team terecht voor een niet werkende electrische ketel of een ander mankement aan iets, dat u niet meteen wilt weggooien. Immers dat kan altijd nog na het bezoek aan het Repaircafé . Als het echt niet meer te maken is door de Repairders althans.

De reparaties zijn om niet, maar het daarvoor benodigde materiaal dient veelal te worden aangeschaft. Er is een fooienpot als u uw dankbaarheid in geld wilt uitdrukken!

Het concept Repair Café bestaat sinds 2010. Inmiddels zijn er meer dan 800 ‘vestigingen’ in binnen -en buitenland. Ook bijvoorbeeld in Japan omhelst men de gedachte van het ‘repareren als het kan, weggooien als het moet’.