Repaircafé Zeewolde op 27 november in de Meermin

Nog maar een paar dagen en de jaarlijkse feestmaand is weer begonnen. De maand waarin de pepernoten alle hoeken van de kamer zien. En ook de maand , waarin de boom wordt opgetuigd, het gourmetstel onderuit de kast wordt gehaald, de piek op eenzame hoogte wordt gezet. Doet het het allemaal: de lichtjes, dat gourmetstel, die zingende kerstman? Effe checken en anders vrijdagochtend 27 november naar het Repaircafé in de Meermin brengen. De medewerkers zitten er ( tussen 9.30 tot 12 uur) klaar voor! Ook natuurlijk voor die wekker die het vertikt, die waterkoker die niet opwarmt. Of die zoom die eruit ligt , die knoop eraf.

Het team repareert niet alleen, de eigenaren worden bij de reparatie betrokken om zo het repareren te promoten! Want iets herstellen is fijn voor het milieu/goed voor de portemonnaie en leuk om te doen. En……………. weggooien kan altijd nog!

De reparaties zijn om niet(gratis), benodigd materiaal dient veelal wel zelf te worden aangeschaft. Er is een fooienpot!

Het concept Repair Café ontstond in Amsterdam in 2010. Inmiddels kent de organisatie honderden Café’s in binnen- en buitenland! Repair Café Zeewolde bestaat sinds 2012.